fbpx

Хематологът Д-р Ботев показа упражнение, което облекчава дишането при Ковид-19

Блиц Новини
5

Кадър видео Нова ТВ

Според хематологът д-р Чавдар Ботев, най-добре е да се сложи кръвна плазма при пациенти, при които заболяването протича тежко, между 5-ия и 8-ия ден. „Ако се прави плазмафереза, ефективността на метода е 90%“, заяви той в сутрешния блок на Нова телевизия.

COVID-19 трябва да се разглежда на няколко етапа. Първият е профилактичен, с определен подход, при втория трябва да се лекува вирусното заболяване, следва автоимуна или коагулационен етап и накрая са късните последици.

По отношение на първия етап е ясно, че плазмата, която съдържа антитела е ефективна и на нея се базират много други терапии. В плазмата има 30 вида вирус неутрализиращи тела.

Във втория етап, който е най-трудният и смъртоносен се появиха революционни открития, а именно, че това заболяване не се дължи на обикновена коагулация, а на автоимунен процес, при който се активира един от факторите на съсирване по т.нар. система на комплимента, т.е. силен имунен отговор, каза той.

Хематологът обясни, че между осмия и десетия ден вирусът отива към белия дроб, влиза и в някои малки съдове. В този период най-често започва производството на антитела и когато те се свържат с вируса се появява цитокинна буря и започва автоимунният процес и тромбозата, посочи д-р Ботев.

И допълни: „Ако се прави плазмафереза, ефективността на метода е 90%“. Според него най-добре е да се сложи кръвна плазма при пациенти, при които заболяването протича тежко, между петия и осмия ден. 16% от тежките случаи на хора, на които е прелята плазма, умират. При интубираните смъртността е 44%.

Идеята ми е да обуча хора, които да правят такава терапия и мога да направя така, че консумативите за всеки болен при еднократна терапия да бъде 30 лв, заяви хематологът. В студиото той показа и упражнение, което болните от COVID-19 могат да правят вкъщи, за да усетят облекчение при дишането.

 

Е в крайна сметка какво е упражнението?????!??!!?!?!??

Упражнението е гравитационно оттичане на секретите от белият дроб… Чудесно на теория, но не особено функционално.
С подобен ефект може да висите с главата надолу или на свещ…
Просто незнам какво да кажа!

Това е вярно , ефекта е същия,но не всеки човек е в състояние да ги направи.

В тази поза започвате принудително да кашляте. Целта е да се изхвърлят секретите от белия дроб, а може би и някой вирус.

Коректно е да се пише „система на комплЕмента“ не на „комплимента“-това е друго.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!