fbpx

Сълзи в ефир: Говорителката на Спешна помощ в София не издържа, докато говори за напрежението върху медиците в момента

Блиц Новини

кадър и видео: БНТ

От 416 сигнала на спешния телефон вчера над 200 са били за COVID-болни, но само за 16 са се намерили места в болниците, разказа говорителката на Спешна помощ в София Катя Сунгарска пред БНТ. Нейният разказ за трудната работата на медиците беше изключитечно емоционален и в определен момент тя не успя да сдържи сълзите си.

Над 100 повиквания от нуждаещи се от медицинска помощ били завещани от дневната смяна на нощната, защото линейките не са смогнали да изпълнят адресите, каза още Сунгарска.

Самата Сунгарска се разплака в ефира на БНТ, докато призоваваше хората да мислят за лекарите от Спешна помощ, които също боледуват, а колегите им изнемогват и не могат да се отзоват на всички подадени сигнали в смяната си.

Тя съобщи, че спешните медици в София имат няколко колеги, които се лекуват от коронавирус, а поне двама са в тежко състояние в болници.

Катя Сунгарска беше категорична, че носи маска от първия ден на пандемията и тя нито я е задушила, нито й е ограничила свободата. „Напротив, чувствам се отговорен човек“, призна говорителят на най-голямия център за спешна помощ, изумена, че все още хора вярват в конспирации и твърдят, че няма такъв вирус.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

error: Content is protected !!