fbpx

Затягат се мерките към пристигащите от България в Германия, Белгия и Словения

Блиц Новини

България e „високорисков район в условията на пандемия, това реши германското правителство. Пристигащите от страната ни в Германия имат две възможности – или да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус или да бъдат поставени под карантина. Това съобщи OFFNews позовавайки се на агенция ДПА.  Други страни, които отчетоха нарастващ риск за пренасяне на заразата от България са Белгия и Словения.

Белгия също промени условията за страната ни – районите Северозападен, Северен централен и Южен централен бяха преместени в „червена зона“ за пътувания към Белгия, в резултат на тази промяна цялата територия на България попада в „червената“ зона.

До 15 ноември пристигащите от „червена“ зона не подлежат на задължителен тест за коронавирус, освен при изразени симптоми за заболяване. В зависимост от отговорите им на въпросника за самооценка, приложен към формуляра Passenger Locator Form, пристигащите от „червена зона“ могат да бъдат поставени под задължителна 10-дневна карантина, за което ще бъдат уведомени с SMS.

С решение на словенското правителство към област Благоевград в т. нар. „червен списък“ на рискови за разпространението на COVID-19 региони в България са добавени и областите Разград, Сливен, София-град и Търговище.

Българските граждани от посочените области, които посещават Словения, следва да представят документ за отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 не по-стар от 48 часа преди влизането в страната. Документът трябва да е издаден от призната от Националния институт за обществено здраве на Словения лаборатория на държава-членка на ЕС или Шенген. Непредставилите отрицателен тест подлежат на 10 дневна карантина. Тест може да бъде направен и след налагането на карантина, която отпада при негативен резултат.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!