fbpx

Развлекателният бранш против затваряне на дискотеките

Блиц Новини

Снимка pixabay

Взетото решение за затваряне на барове, дискотеки и нощни заведения възмути дълбоко артистите от най-слушания музикален бранш. При затварянето през пролетта те излязоха на протест, защото тази мярка ги оставя без препитание за дълго време. Те не вярват, че ограниченията са за две седмици. Естрадните изпълнители пък подкрепят мерките за борба с ковид-19.

„Ние сме изкупителна жертва! Не съм чул зараза да е тръгнала от дискотека“, негодува Галин пред „България Днес“.

Галин призовава да се дават финансови помощи на развлекателния бизнес – не на певците, а на барманите и сервитьорите и другите длъжности.

Самият той изкарал коронавирус. Последното нещо, което си мислил тогава е да отиде на дискотека. „Така че който е болен, няма да отиде в заведение. Предполагам, че има хора които са доволни, че това нещо се случва и страдаме“, казва Галин.

Още по гневен е Стамен Стаменов- DJ Стамен. Той е бесен от скорошните мерки а Българския лекарски съюз, че заведенията не трябва да работят. Мерките имат подкрепата на естрадната любимка Тони Димитрова, но само ако са за две седмици и с тях се редуцират заболелите.

„Ако затварянето на заведенията ще спре заразата, нека затворят, но само за две седмици, то ясно че няма как да си говори с маска в дискотеката. Мислите ми наистина са объркани, сега не знам какво да мисля.“, коментира Тони.

На противоположно мнение е нейната адашка Тони Дачева, която освен затруднения в работата си се грижи за дъщеря си Виктория, която е първокласничка. „Не съм съгласна с мерките за дискотеки и барове, защото има и други институции, където заразата може да се пренася, а нашия бранш го отнася. Фактът, че ресторантите работят с намален капацитет и това означава, че е невъзможно да плащат пълния хонорар на един изпълнител“, споделя певицата.

„За“ всички мерки е естрадната легенда Ваня Костова, която вярва, че вирус съществува и не е скептична спрямо все по-високите бройките заболели.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!