fbpx

AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

Блиц Новини
1

Снимка pixabay

Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.

 

Основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите, пише tribune.bg.

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно“,  твърдят експертите.

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са: Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

„Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион“, пише метеорологичната служба. Бури ще има и в Италия, на Балканите и в Украйна. Особен риск от наводнения ще има през зимния период в Северна Италия и на Западните Балкани.

Наводненията вече се превърнаха в проблем за част от Южна Европа, с преминаването на бурята Алекс и щетите от свлачища и наводнения. Лошите метеорологични условия отнеха живота на двама души, пише CNN.

Въпреки прогнозата за бурна зима за Южна Европа, това не означава, че ще има сняг в региона, казват от „AccuWeather“. Дори и на Алпите той ще бъде значително по-малко, особено от италианската страна.

 

Източна Европа

Миналата зима беше една от най-топлите в историята на Източна Европа с много малко арктически прониквания и снежни бури. По-специално в Москва. Тази зима обаче далеч няма да е същата. В нормите ще бъде времето и в голяма част от региона, включително Финландия, Естония, Латвия, Литва, Беларус и в части от Украйна.Сезонът като цяло може да е средно малко по-висок от нормалните температури, но една голяма разлика от миналата година е, че в региона ще се наблюдават периодични застудявания и заедно с нахлуването на студен въздух се очаква много сняг.

Животните са добри метереолози. След като има късно родени всред тях, означава, че зимата ще настъпи по-късно от обичайното и вероятно няма да е така сурова.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!