fbpx

NOVA предупреждава: Внимавайте с гумите „втора ръка“

Блиц Новини

Кадър видео Нова ТВ

Зрители на NOVA подават сигнали за некоректни търговци, които продават надупчени и износени гуми „втора ръка“. Такива сигнали има и в центровете за монтаж и демонтаж. Там вече започна поставянето на зимните гуми.

Най-отговорните шофьори вече започнаха да подготвят автомобилите си за зимните месеци. Виждате – в този сервиз вече тече и смяната на летните гуми със зимни. Изискването е дълбочината на грайфера да е минимум 4 мм.

Все по-често обаче шофьорите, които идват тук, търсят съдействие от техниците след като са попаднали на износени, налепени и дори надупчени гуми.

Гуми „втора ръка“ – с отлично качество и атрактивна цена. Примамливите оферти привличат шофьорите в интернет на прага на зимния сезон.

Димитър Стоянов обаче не се доверява на атрактивните предложения. И тази зима ще заложи на чисто нови. Тъй като вече е попадал на гуми с дефекти, закупени от интернет.

Гумата изглежда в перфектно състояние – така я презентират, но при монтаж – теловете се виждат… Правиш няколко километра, след това – теловете започват да се показват, балончета, разказва Димитър Стоянов .

Все по-често монтьорите в сервизите се натъкват на дефекти по гумите, които шофьорите носят за монтаж. Проблемите обаче излизат едва когато започнат да ги поставят на колата, разказва професионалният монтьор Иван Генов.

С просто око не се вижда, но когато се завърти на баланса – се показва дефектът, който носи. Идват с гуми, които са закупили, за да ги ползват, а се оказва, че те не стават. Когато гумата тръгне да криви – най-често почва да губи въздух и се показват телове от нея – това пак трябва да се загледате и да я видите – може видимо да е добра гумата, но де факто не е, посочва автомонтьорът Иван Генов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

Блиц Новини
Геро се стопи, показа елегантна фигура

Кадри Нова ТВ Драстична промяна се забелязва във външния вид на актьора и партньор на Димитър Рачков – Герасим Георгиев Геро. От известно време прави впечатление, че фигурата му се смалява и вече не е това мощно присъствие на сцената в сравнение с предишния сезон. На снощният лайв си свали …

error: Content is protected !!