fbpx

Ананиев към Нинова: Когато решите да вземете думата, ще Ви помоля да се подготвите

Блиц Новини

Снимка МС

Ще изведем държавата от кризата, както сме обещали, заяви в отговор на декларация на БСП министърът на финансите Кирил Ананиев. От левицата попитаха защо е било нужно да поемаме нов външен дълг от 2,5 млрд. евро.
За какво ще ги използваме, трябва да имате сериозни познания какво ни предстои до края на годината, какво предстои следващата година, взимаме предвид и епидемията, обърна се той към Корнелия Нинова, която прочете декларацията от името на социалистите, информира БТА.
Финансовият министър поясни, че начертаните мерки – икономически и социални, заради пандемията, – трябва да бъдат изпълнени, защото правителството е поело ангажимент.
Когато решите да вземете думата, ще Ви помоля да се подготвите с цялата реална информация, а не с лъжовна, поиска той от Нинова.
Ананиев отбеляза, че веднага след емисията в сряда е получил обаждане от ръководството на ЕК и е бил поздравен за постигнатия най-добър резултат през 2020 г .
През тази година 27 страни са направили 27 емисии, но нашата емисия е с най-нисък лихвен процент – 0,375, Румъния – 3,25 на сто, Унгария – 2,60/2,70 процента, сравни той.
В същото време от тези 27 държави половината са членки на еврозоната и те са постигнали по-висок лихвен процент, подчерта финансовият министър.
За 30-годишните книжа посочи, че четири държави са теглили кредит през 2020 за този период, ние сме на първо място с 1,37 процента, докато другите се движат между 2,5-4 на сто. От тези четири държави, три са членки на еврозоната и една на ЕС.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!