fbpx

Христо Иванов: Борисов не подава оставка заради обещания към Пеевски и Путин

Блиц Новини

кадър: Фейсбук/Христо Иванов

Премиерът Бойко Борисов не подава оставка въпреки продължаващите над 2 месеца антиправителствени протести заради свои обещания към руския президент Владимир Путин и депутата от ДПС Делян Пеевски. Това коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Много е просто обяснението. Борисов е обещал на Путин да довърши тръбата (така наречения проект „Балкански поток“) с цената на всичко. Борисов е обещал и на Пеевски да довърши програмирането на евросредствата“, коментира Иванов. Според него програмирането на европейските средства в момента се прави тайно и в полза на Пеевски, както и на няколко други олигарха, които вегетират около него.

Съпредседателят на „Демократична България“ не пропусна и изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на новия политически сезон, в рамките на което поиска оставките на кабинета и президента, но и подчерта необходимостта от ефективно усвояване на европейските средства.

„Карадайъ сложи на масата фактура за услугите на ДПС, те дадоха цената на своите услуги и на своята подкрепа и на своите искания и очевидно я получават“, смята Христо Иванов.

Според него Бойко Борисов е започнал да губи както протекцията на политическите си партньори извън страната, така и подкрепата на родния бизнес, пише „Дневник“.

„Колелата на общественото и политическото мнение в Европа са тръгнали да се въртят срещу него. Все повече бизнеси се обръщат срещу този режим, те разбират, че тук става дума за защитаване на базови права и свободи, включително правото на собственост, правото на справедлив процес и правото на свобода на словото и на свобода на политическа и гражданска изява“, добавя Иванов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!