fbpx

Времето през септември

Блиц Новини

Снимка pixabay

В началото на месеца ще е слънчево и в преобладаващата част от страната ще остане горещо с максимални температури достигащи до 36°. Към средата на първото десетдневие от северозапад на изток ще премине слабо изразено атмосферно смущение и на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

В периода на второто десетдневие температурите ще се понижат с няколко градуса, но ще останат около и малко над обичайните за периода. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.  Вероятност за динамика и промяна на времето с превалявания има около 18-и до 20-22 септември, когато и температурите относително ще се понижат.

Третото десетдневие ще започне относително сухо и спокойно. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с валежи има около 22-и, 26-и и в края на месеца, като сутрешните температури ще се понижават по-осезаемо.

По Черноморието остава все така сухо и топло, но вече без есктремни жеги. Температурата на морската вода се запазва около 25-27 градуса и времето ще е чудесно за море. Към края на месеца и тук ще се почувства промяната, която есента носи.

Очаква се средните месечни температури да бъдат около и малко над нормата, която за равнините е между 18° и 21°, за високите полета – между 15° и 17°, а за планините – между 3° и 8°. Най-високите температури през септември ще бъдат между 31° и 36°, а най-ниските – между 2° и 7°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

На 22 септември в 13 ч. и 31 мин. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!