fbpx

Времето през седмицата: Нови порции бури и градушки на много места в страната

Блиц Новини

Снимка pixabay

Седмицата ще започне с предимно слънчево време с максимални температури между 27 и 32 градуса. Това каза дежурният синоптик Анастасия Кирилова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от Фокус.

„Следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони в Западна България ще превали за кратко. В сряда и четвъртък ще има голям валежен процес. В сряда ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност в Западна и Централна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък в Източна.

На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, като в отделни райони има вероятност за значителни количества на валежи и градушки“, каза тя. „От петък ни очаква отново стабилизиране на времето. Ще има повече слънце.

В събота и неделя предимно слънчево, почти тихо време със слаб доумерен източен вятър. В неделя максимални температури между 30 и 35 градуса“, обясни синоптикът.

„Времето по Черноморието ще е слънчево, с максимални температури между 27 и 30 градуса“, поясни Кирилова. „Очакваме през нощта срещу четвъртък и в четвъртък и там на доста места да има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

През повечето дни температурите ще са максималните между 27 и 30 градуса. В четвъртък за кратко ще се понижат. В последствие в края на седмицата и през почивните дни отново на повечето места температурите ще са 27-29 градуса“, добави синоптикът.

Тя обясни, че в планините през повечето дни в периода ще се развива купеста облачност. „Следобедните часове през понеделник и вторник само на отделни места, а в сряда и четвъртък на много места ще има краткотрайни валежи.

В сряда и четвъртък ще има и такива райони, където валежите ще са интензивни с гръмотевични бури и градушки. Очаква се повече слънце преди обяд и купеста облачност в следобедните часове и в края на седмицата“, каза Кирилова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!