fbpx

Данаил Кирилов обяви, че ГЕРБ са готови с новата конституция, почнали да я правят още в 2014-а

Блиц Новини

източник: „Дневник“

Имаме готов текст на Конституцията, който трябва да бъде обсъден от народните представители и в него се включват всички предложения, които премиерът представи. Работата по изготвянето на този проект е започнала още през 2014 година и в нея сме участвали всички юристи от ГЕРБ“.

Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов в интервю за в. „24 часа“. Той не конкретизира кой точно е авторът на текстовете и работи по тях. Припомня, че през 2014 година е имало „дебати, научни конференции, обществено обсъждане за необходимостта от евентуални конституционни промени, в които юристите от ГЕРБ сме участвали“.

Кирилов цитира и проучване на бившия депутат от Ред, Законност и Справедливост (РЗС) Яне Янев, според което имало 280 основания за промяна в основния закон. По думите на правосъдния министър предложенията в проекта на ГЕРБ, който ще бъде представен до седмица, „изпълняваме най-последните съвети на Венецианската комисия“.

Вчера след над месец протести премиерът Бойко Борисов обяви, че трябва да има рестарт на държавата и смяна на политическата система. Промените, описани в изявлението, покриват част от исканията на протестиращите и са предлагани отдавна от политически опоненти на управляващите. В същото време подготовката на проект за Конституция и обсъждането на решение за свикване на Велико народно събрание отлагат оттеглянето на кабинета за неопределено време. Премиерът заяви също, че ще се оттегли в деня, в който парламентът вземе решение за провеждане на избори за Велико Народно събрание.

Кирилов казва, че „няма съмнение, че заедно с премиера, всички министри ще подадат оставка“. По думите му е нормално да се очаква, че в първия работен ден на парламента след ваканцията – 2 септември ще бъдат събрани необходимите 121 подписа на депутати за внасянето на проекта.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!