fbpx

Министър Емил Димитров предупреди, че Черноморието може да остане без питейна вода

Блиц Новини

Кадър БНТ

Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по цялото българско Черноморие. Това предупреди в Сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Язовир „Камчия“ захранва цялото Черноморие, и ако за Варна имаме решение през Девня и яз. „Цонево“, то за Южното Черноморие… на Нова година „Камчия“ беше 100 млн. куб. метра, сега няма и 60. Нужен е спешен ремонт на яз. „Порой“ и яз. „Ахелой“, каза министърът.

С 50-60 млн. лв. в момента може да се спаси следващия летен сезон, коментира Димитров.

В Рила трябваше да се направят пътеки с чакъл, за да може по тях да вървят хората и да не съсипват планината. Има прокурорска проверка, проектът трябва да се възстанови, мястото на багерите не е в Рила, допълни министър Димитров.

В четвъртък ще има възстановяване на пътеките, материалите за пътеките ще се качват с коне. Ще има и информационен център с база на планинските спасители.

Според министър Димитров проблемът с джиповете, които качват туристи към Седемте рилските езера, ще бъде прекратен след 13 август, тъй като зоната до парка ще стане под контрола на Парк „Рила“ и РИОСВ-София.

Продължение на разговора ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!