fbpx

Слави Трифонов: Имаме ли Народно събрание или имаме един разграден двор

Блиц Новини

След като наскоро ви представих реалния облик на правителството и на министър-председателя, днес ще ви представя и реалния облик на Народното събрание. Следващите редове са посветени на въпроса имаме ли Народно събрание или имаме един разграден двор, в който благодарение на пропорционалната избирателна система влизат абсолютни случайници и нерядко престъпници, написа Трифонов в социалната мрежа.

Според чл. 63 от Конституцията на Република България, Народното събрание се състои от 240 народни представители.
Но в един четиригодишен мандат те не са едни и същи 240. По различни причини едни депутати напускат Народното събрание и на тяхно място влизат други.
Този процес е особено активен в сегашното 44-о Народно събрание. Толкова е активен, че Народното събрание е заприличало на бардак – едни хора влизат тихомълком, а пък други излизат леко засрамени.

И сега ще ви попитам: Знаете ли колко души са били обявени от ЦИК за народни представители в този мандат на Народното събрание?
ЦИК е обявила за депутати общо 291 души и един покойник.
Да, закратко дори и един покойник е бил назначен за депутат. Що не? След като умрели могат да гласуват, що пък умрели да не могат да са депутати?
Депутатът от БСП Иван Генов, избран от район Враца, решава да напусне Парламента и на 5 септември миналата година ЦИК “вкарва” на негово място следващия в листата – покойния по това време Цветан Ралчовски.

 

Продължава тук:

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!