fbpx

Радев: Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят

Блиц Новини

Снимка Фейсбук

Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят.

Това каза президентът Румен Радев по време на представянето на първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава, пише Епицентър.

Българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да избегнем повтарянето на тази управленска катастрофа. Пред нас е примерът на авторитарното управление, на резултатите от подмяната на идеите от пропагандата, на законността от задкулисните договорки, заяви държавният глава.

Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза, върна историческия часовник на България към зората на прехода, когато се учехме да говорим свободно и да провеждаме честни избори.

Затова приветствам решението на Стратегическия съвет да заложи на коренно различен подход – откритост, системност и последователност. Затова Националният стратегически документ ще бъде представен на три етапа, подчерта Радев.

Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на днешната безпътица, каза държавният глава.

„За мен е удоволствие да открия представянето на първа част на Националния стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава под ръководството на проф. Александър Маринов.

С обявяването на този съвет аз подчертах, че той е призван да изработи и представи алтернативи на институционалния блокаж и дейният застой, обхванал страната.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!