fbpx

Нинова се оттегля от лидерския пост на 12 август заради вътрешнопратийните избори

Блиц Новини

Соцлидерката Корнелия Нинова сдава лидерския пост на заместника си Владимир Москов. Самата Нинова оповести пред медиите, че подава документите си за вътрешнопратийните избори за председател на партията и от 12 август излиза в предизборна кампания, пише Дарик.

Тя цитира и правилата за вота, както и устава, които сочат, че в тази ситуация председателят посочва свой заместник да изпълнява правомощията му. Нинова направи уточнението, защото вече започнали „фалшиви новини“, че заместникът й трябва да бъде излъчен от Националния съвет. Цитирайки двата партийни документа соцводачката обясни, че така се процедира при условие, че лидерът на партията е с предсрочно прекратен мандат, докато нейният вече е изтекъл. До 6 август е подаването на заявления на „Позитано“ 20 от желаещите да оглавят партията.

До момента те са само шестима заедно със самата лидерка Нинова. Официално документи, че ще участват в гласууването за председател с кандидатури до момента са депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, които са сред критикуващите много от действията на лидерката до момента, както и трима социалисти от Перник – Ирина Михайлова и Галина Василева, и бургазлията Георги Тодоров.

„В последните 4 години имаше другари, които ме критикуваха и персонално, и за политиката на БСП. Тези критики вредяха на образа на БСП и мисля, че е време да затворим тази страница. Най-дорият начин това да стане предстои на 12-ти /б.р.- септември/, на прекия избор, да решим този спор и каквото каже народът“, заяви Нинова.

„Другарите Георги Гергов, Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Георги Пирински – ги призовавам да излязат с алтернативна програма и да се явят пред партията и каквото народът реши“, добави досегашната предсдателка на БСП. Попитана защо е пропуснала да спомене Кирил Добрев, който също е кандидат за поста, Нинова заяви: „И Кирил Добрев има време до 6-ти да подаде своите документи, но не го разбирам като алтернатива, защото последните четири години политиката, която провеждахме като ръководство, я провеждахме заедно“.

Иначе до момента номинираните социалисти за председател на партията са общо 52, остават за провеждане 8 партийни конференции от общо 300.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!