fbpx

Плевнелиев: Партиите да изчистят от листите си зависимите депутати за следващите избори

Блиц Новини

Кадър: bTV
Някои от политиците с високо вдигнат юмрук, и то пред сградата на Президентскта институция, мотивират протестите. Държавният глава се е заклел в конституцията, но днес държавният глава на България не спазва конституцията. Той няма прва да иска оставките, нито на главния прокурор, нито на министър-председателя. Това заяви президентът на България в периода 2012-2017 Росен Плевнелиев в „Тази сутрин” по bTV.

Държавният глава върви към днешна дата, и е повече от очевидно, че той върви в собствениия си сценарий, да води битка за властта. До него има много популисти, като Корнелия Нинова, която обърна БСП в една популистка партия, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популзима в Европа и да вземат властта, аз не считам, че това е добро решение. Право на Радев е да прави политически изказвания, той може да смъкне доверието от главния прокурор и министър-председателя, така както аз съм правил, смъквайки доверието си от правителството на Орешарски. Румен Радев е част от задкулисието, след като това правителство се е претворило в правителството на Орешарски. Неговият екип, министри, зам.-министри, сега са министри на Румен Радев”, каза още Плевнелиев.

Категорично никой не ми е редил кабинета, заяви Росен Плевнелиев по bTV след като водещият Антон Хекимян го провокира, че са изтекли аудиозаписи, от които става ясно, че Делян Пеевски е редил кабинета на Румен Радев.

Когато е трудно и когато е тежко, длъжността на президента е истински важна. 2013-та, когато имаше вълна от протести, аз поканих протестиращите в президентската институция, заедно с профсъюзите, заедно с работодателите, и търсихме правилните решения за България, за да успокоим нацията, включително и създаване на служебно правителство, за което да няма никакви съмнения за задкулисни уговорки, каза Плевнелиев.

След това Хекимян му припомни думи на Илияна Йотова от 2013-та: Плевнелиев си позволи да разделя българското общество и българските граждани, той извърши национално предателство и определено изпълнява политическа поръчка.

Никога и по никакъв начин не съм го правил, сега можем да сравняваме кой е разделял българското общество и кой как е действал. Аз не съм разделял обществото, обединих го. По демократичен начин ние минахме през тежък момент, да организираме редовни избори, по едни легитимен, демократичен начин да минем през една тежка криза. 2013, 2014 година пет правителства и три парламента се смениха, но ние успяхме да правим така, че България да върви напред и нагоре, сравнявайте и вижте разликите, допълни Плевнелиев.

Искам президента Радев да разбере нещо много важно. Едно решение е вярно и грешно, но има съвсем други верни решения днес, затова как да действа в ситуацията, в която се намира. Правилни решения за България са към МС, НС и Президентството да се сформират обществени съвети, протестиращите да влязат там, но и профсъюзи и работодателите, да се приемат няколко важни решения, за да върви България напред.

Например да се приеме пакт за почтеност, в който политическите партии да се ангажират за следващите избори да разчистят листите и депутатите от всякакви съмнения за зависимост, и да даваме път на младите. Да, ГЕРБ ще чистят, но и Христо Иванов ще трябва да чисти зависимостта си от Иван Костов. Аз не правя разлика между Костов и Доган. Костов даде цялата икономическа власт на олигарсите и Костов е човекът, който не допусна закона за лустрация, коментира Росен Плевнелиев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

USA news
Scientists have discovered a giant skeleton in excavations for construction in Bulgaria

Frame FB Archeology Bulgaria   The remains of a giant were discovered during the rescue excavations of a private property in the village of Debelt, Sredets municipality. Due to the future construction of a house there, a team of archaeologists, led by Assoc. Prof. Ivo D. Cholakov and Krasimira Kostova, …

Hell's kitchen
Край с Михаела и мечтата й за 100 000 лв

Изгонването на Михаела от кухнята на Хелс китчън предизвика всеобща радост, не само сред участниците, но и зрителите, които са на мнение, че не Царина трябваше да си ходи по-рано, а точно Михаела. Множеството грешки на Михаела и опитите ѝ да се оправдае със съотборниците си, принудиха шеф Виктор Ангелов …

error: Content is protected !!