fbpx

Захариева: Борисов чува хората, не съм видяла да имаме министри от ДПС

Блиц Новини

Кадър БТВ

Дебатите по вота на доверие срещу правителството са били „най-вялите до момента“. Това заяви в сутрешния блок нa bTV външният министър Екатерина Захариева.

„Най-лесно да подадем оставка, правили сме го два пъти, по-трудно е да останем и до изборите да адресираме исканията на протестиращите. Най-малко отговорно би било решението кабинетът да подаде оставка“, заяви външният министър.

„Премиерът винаги се случва в това, което искат хората. Борисов чува протестиращите. Чували сме, че има критики, че хората излизат и ние променяме нещо“, твърди Захариева.

„Оставката на тримата министри Горанов, Караниколов и Маринов не е гласувана. Ще има Коалиционен съвет, след това ще бъде решено. От работата ми с министрите не съм видяла да са част от ДПС и да имат такива връзки. И тримата министри работят добре. С поисканите министерски оставки, премиерът даде знак, че чува хората“, защитава колегите си тя.

„Ролята във власта на ДПС не е никаква – вчера гласуваха с БСП по вота на недоверие. Благодарни сме им за подкрепата за F-16 и други ключови проекти“, заяви Захариева.

„Исторически е успехът за ERM-2 и приближаването ни към еврото“, разкри външният министър.

„Неприемливо е един правосъден министър да изразява мислите си по този начин“, заяви Захариева по повод забраната, която наложи Борисов на Данаил Кирилов да „поства“ във „Фейсбук“.

„Президентът е на ръба на Конституцията. Най-важната задача на един президент е да се опитва да посочва проблемите, но и начините за решението им. Най-лесно е да се критикува. Готови сме за диалог, но той идва от двете страни. Президентът си знае кой седи за него. Нито един човек в Президентството, освен държавния глава, няма имунитет. Смятам, че прокуратурата трябва да действа тихо, но те не са поканили медиите по време на акцията си“, съобщи Екатерина Захариева.

„Херо Мустафа подчерта, че позицията на посолството не е срещу кабинета. Не сме бананова република, за да имаме нужда от подкрепата на друга държава. Важното е хората да има право на протести, гласуване и избор“, коментира външният министър.

„Ако се придържаме към законите и Конституцията, ще бъдем демократична и просперираща държава“, коментира тя.

„България е една от малкото държави, които получават повече средства от бюджета на ЕС“, твърди външният министър за новината, че средствата за България в новия бюджет на ЕС са близо 29 милиарда евро. На въпрос на bTV дали лично премиерът е отговорен за средствата, които страната ни ще получи Захариева отговори: „В залата за преговори той е сам“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!