fbpx

Гърция затваря ГКПП „Илинден” – „Ексохи” за всички пътуващи

Гърция затваря за всички пътуващи граничния пункт „Илинден” – „Ексохи“ до 4 август, съобщават от МВР, цитирани от novini.bg.

В Главна дирекция „Гранична полиция“ е получена информация от гръцките гранични власти, че от 00:00 часа на 22 юли през гръцкия пункт „Ексохи“, съпределен на българския „Илинден“, няма да се пропускат в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили.

Забраната ще важи до 3 август.

От 00.00 часа на 22 юли до 4 август се разрешава влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) през сухопътната граница с България единствено през ГКПП „Кулата“-„Промахон“ и през ГКПП „Маказа“-„Нимфеа“. Пътуванията се доказват със съответните документи.

Влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП „Кулата“-„Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31 авгуаст всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

error: Content is protected !!