fbpx

Борисов от Брюксел: България ще получи 29 млрд. евро. Има и 200 млн. за бедните райони

Блиц Новини
1

Кадър: Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов се включи на живо във фейсбук профила си, за да обясни до какъв етап са преговорите в Брюксел. Там евролидерите решават за възстановителния план и за финансовата рамка, пише Novini.bg.

„Стигна се до соломоновското решение 390 на 360 млн. евро грантове и заеми“, обяви Борисов.

От близо 8 млрд. евро грантове в рамките на Механизма за устойчивост ще може да се възползва България.

„Дай Боже с тази пандемия нещата не се усложнят“, каза той.

Разкри, че френският президент Макрон го е подкрепил в искането да се обсъдят общите действия и мерки за медицинския аспект в борбата с COVID-19.

От изказването на Борисов стана ясно, че отпусканите на евросредствата ще са обвързани с върховенството на закона. По думите му той е притичвал до 11-я етаж, за да настоява за средства за най-бедните региони.

„Общият размер средства за България следващите години е близо 29 млрд. евро. Това са повече пари и сме една от малкото страни, които ще получат 2 млрд. евро по новата МФР (многогодишна финансова рамка“, подчерта Борисов.

„Ето за това заслужавам да ми се иска оставката“, каза иронично Борисов и напомни, че преговорите са се водели в тежки условия. А при положение, че общо намаляват средствата в Брюксел, за България ще има повишение.

Европейското финансиране за кохезионната политика също се запазва, изрази задоволство българският премиер.

Обещах на Шарл Мишел да кажа, че е приятел на България. Канцлерът Ангела Меркел много помогна. Сабастиан Курц също такова изказване направил пред Съвета, „все едно е премиер на България“. На премиера на Холандия също.

„Аз блокирах към 6 ч. И те помогнаха. Моят рекорд за кафета е непобедим вече. Всички ни подкрепиха, поздравиха ни и за Европредседателството“, уточни още Борисов.

В коментара си от Брюксел той припомни отново, че България е в Банкови съюз и Чакалнята на еврозоната. По този начин той изрази задоволство от свършената работа.

За първи път България ще има и 200 милиона лева за бедните райони, заключи Борисов.

От 29 милиарда БОКО ще открадне 28

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!