fbpx

Караянчева за отсъствието на Борисов: Премиерът е в Брюксел, решават се важни въпроси

Блиц Новини

Минути след началото на извънредното парламентарно заседание стана ясно, че днешните разисквания на вота на недоверие ще преминат напрегнато. От БСП се възмутиха, че премиерът Бойко Борисов не е в залата, а има и министри, които са в отпуск, пише novini.bg.

„Г-н Свиленски, нека да бъдем толерантни! Няма как да докарам г-н Борисов от Брюксел. В момента там се решават важни неща“, реагира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя призова депутатите за толерантност и спокойствие. Разискванията започнаха с представянето на мотивите по вота.
В планерната зала вместо премиера е неговият заместник Томислав Дончев и останалите членове на кабинета. Борисов е в Брюксел, където евролидерите вече четвърти ден обсъждат възстановителния план за Европа след коронавируса. От залата отсъстваха и тримата министри Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, чиито оставки първо бяха поискани от премиера, а по-късно, след разговор с коалиционния партньор, отложени.

Очаква се вотът на недоверие да не мине, защото ще бъде подкрепен само от БСП и ДПС, които нямат необходимия брой депутати.

А докато разискванията в залата вървят, отвън пред Народното събрание се провежда протест, предаде репортер на Novini.bg. Драконовски мерки за сигурност има в центъра на София. Основният стремеж е да не се допусне напрежение.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

error: Content is protected !!