fbpx

Д-р Александър Симидчиев: Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване

Блиц Новини

Истинското предизвикателство е индивидуалната отговорност на хората“. Това каза пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев и добави, че Covid-19 промени реалността и трябва да приемем тази нова реалност и да живеем пълноценно в нея, спазвайки елементарни правила.

Според него трябва да се структурират по-сериозни и по-малко сериозни мерки:

„Трябва да се види кои са най-рисковите ситуации. Аз ги деля на четири вида рискови ситуации – контакт едно към едно; контакт 1 към 10; контакт 1 към 100 и контакт 1 към 1000, каквито са мачовете и големите концерти, при които един човек може да се срещне с 1000 души“.

Пулмологът коментира необходимостта от прецизиране на противоепидемичните мерки на базата на риска и според рисковия профил на всяка дейност да се налагат мерки, ако е необходимо.

Д-р Симидчиев беше категоричен, че не би разрешил мачовете, ако зависеше от него, в този момент, когато броят на новозаразените е два пъти повече от излекуваните: „Т.е. това е инфекция, която все още се разпространява сред общността, но това не означава, че трябва да се спре икономическата активност.

В предаването „12+3“ той коментира, че вече не е налице паника във връзка с Covid-19, защото вече хората са много информирани за коронавируса, а и здравните заведения вече са много по-добре подготвени, отколкото в началото на епидемията.

„Ако заразеният човек има рисков профил, много вероятно е той-да се усложни и затова е по-добре той да е приет в болница преди да се усложни, за да бъде лекуван със средствата, с които разполагат лечебните заведения“, обясни д-р Симидчиев.

Продължение на разговора ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

error: Content is protected !!