fbpx

Иво Прокопиев при Генка Шикерова: Не е работа на държавата да инвестира в частни банки

Блиц Новини
2

Кадър: TV1

Не е работа на държавата да инвестира в частни банки, дори и при крайно наложителни ситуации като тази. Така съиздателят на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев коментира в предаването „Алтернативата“ с водещ Генка Шикерова по TV1 решението Българска банка за развитие (ББР) да участва в увеличаването на капитала на Първа инвестиционна банка (ПИБ), предаде „Дневник“.

Рекапитализацията на банката беше последното изискване към кандидатурата на България за влизане първо в чакалнята на еврозоната – механизма ЕРМ-2, а впоследствие и в еврозоната и в банковия съюз. Интервюто беше преди официалното съобщение на ПИБ за влизането на чешкия хазартен бизнесмен Карл Комарек в банката и тази тема не беше коментирана.

„Одобрявам влизането в еврозоната, но не и начина, по който това се прави, цената е завишена, но не това е най-големият проблем на сделката, по-притеснителното е, че държавата влиза в инвестиция, от която не е ясно как ще излезе“, коментира Иво Прокопиев.

Според него рекапитализацията на ПИБ трябваше да се направи както бяха рекапитализирани банките в САЩ и на много други места след кризата през 2008 година – с хибридни дългово-капиталово инструменти с доста висока лихва.

 

Миналата неделя Иво Прокопиев и още петима души бяха изцяло оправдани по всички повдигнати им от прокуратурата обвинения във връзка с продажбата на миноритарния дял на държавата в ЕВН. В студиото на „Алтернативата“ той коментира, че в крайна сметка се е видяло колко кухи са били обвиненията на прокуратурата и че при сключването на сделката са спазени всички правила и закони и няма увреден интерес. „Не може дълги години да си обвиняем и запориран без да има абсолютно никаква смислена причина за това“, подчерта той.

Не е и работа на следствен за милионни измами да се изказва по въпроси, от които не разбира!

Този си личи, че не разбира нищо от бизнес. Иначе много голям радетел за влизане в еврозоната, но не иска да се носи никаква отговорност от никого. Това изказване е демонстрация на целият му бизнес потенциал на Прокопиев. Ако не беше Костов и Левон, които му подариха Каолин по време на приватизацията, този щеше да продължи да си е един драскач.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!