fbpx

Нови 4 заповеди на министър Ананиев в сила от днес

Министърът на здравеопазването издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Накратко, новото в заповедите е, както следва:

В заповедта за влизането на територията на Република България се посочва, че забраната за влизане в България не се отнася и за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебната 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние.

В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания (вкл. без повишаване на телесната температура без прием на антипиретици и без респираторни симптоми); или два отрицателни резултата от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 от проби, взети в два последователни дни.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано: всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

В заповедта, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки е посочено, че при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион „Васил Левски“ се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м./Дарик

Аха… въвеждат пак извънредното положение, налагат забрани и глоби. И оп, тока поскъпва. Защо трайте така безпардонно бе, народе :/

Нали беше на мача и нали лично той и Кралев разрешиха публика и всички видяха че не се спазват никакви мерки
А сега да видим кой ще бъде виновен

Домашните любимци на Боко мършата са същите тъпоъгълници като него но не могат да го надминат

Това тъпо правителство, начело с Борисов, с.всеки изминал ден-ни.лъже, побърква и.си.мисли-че му вярваме!! Напротив-ние знаем задкулисните игри, да държи народа на каишка, за да вземе милиарди Евро от Европа-заради уж-пандемиятя– напротив нищо такова няма, течпродължават да ни ограбват-по плана на Мутафчиев-бройките всеки денди увеличават! Хайде, зависим-до къде ще ни заведете-крадци ичизмамници?!!

ХЕЙ НАРОДЕ ….,ВИЕ СТЕ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ ДЕТО СИ ХОДИТЕ ПО ЧУЖБИНИ И С МОДЕРНИТЕ КОЛИ , НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АКО ДОЙДЕ РАДЕВ… ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ….,ТА ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ ….ДЕТО ОГРАБИХА ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ И СЕГА СИ СТОЯТ В ПАЛАТИТЕ И ВИ СЕ ЧУДЯТ НА АКЪЛА ВИ …..ПРОСТ НАРОД И ЗАТОВА СМЕ СТИГНАЛИ ДО ТОЗИ ХАЛ…..!!!

Щото сме овце и овчарка еБ.

Защото се готви национален протест!

Анонимен Защото е дърт папагал

ОГРОБЛАХА НИ 45 ГОДИНИ ,БЯХМЕ КАТО ЗАТВОРЛИЦИ,СЕГА ОТ 1989 ГОДИНА СЪЩОТО ,ДАЖИ И ПО ЛОШО,НЕКА ПРИПОМНЯМ УПРАВЛЕНИЕТО НА ЛУКАНОВ ЖАН ВИДЕНОВ КОСТОВ ЦАРЯ ТРОЙНАТА КОЙЛИЦИЯ ОРЕШАРСКИ,НАЛИ НЕСЕ ГИ ЗАБРАВИЛИ,СЛЕД ОРЕШАРСКИ НЕЩАТА ПОЛЕКА НО СИГУРНО ТРЪГНАХА В ПОЛОЖИТЕЛНА ПОСОКАИ ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ.. ПАК ЩЕ ПРИПОМНИМ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПОРЪЧА ОБОРУДВАНЕТО ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ЕТО 15 ГОДИНИ СТОЙ Е НЕМАЖЕ ДА ТРЪГНЕДАСЕ СТРОЙ НЯМА ИНВИСТУР.НО ГОРЕ НАПИСАНОТО Е ОТ ХОРА КОИТО СА НЕОБРАЗОВАНИ МЪРЗЕЛИВИ И МРЪНКАЧИ .КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ ТЕ ВСЕ ЩЕСА НЕДОВОЛНИ,ТЕ СА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

Нищо лично, ама си глупавичка. Чети повече.

Тоя старец корона няма ли да го тръшне

Този Николов дали е старец или какъв незнам,но като говори за култура да беше си прочел написаното и си види дали сам ще разбере какво е писал!!

Каква е тази злоба срещу ГЕРБ и г-н Борисов ???? Още щяхте да карате „Лада“ , „Москвич“ и „Волга“ ,да чакате 10 години докато ви излезе номера за кола,а собствено жилище много трудно. Чужбина само на карта да гледате! Само 30 години след края си комунистическият режим вече тъне в забрава – младите хора не знаят почти нищо за този период от българската история. Дали става дума за умишлен процес, направляван от определени кръгове? За какво мрънкате?Концентрирайте се върху собствената чиния и оставете другите сами да решават.Който и да дойде на власт ,вечно ще има недоволни.Истината е, че недоволникът винаги ще вижда света сив. Каквото и да се промени, колкото и добри да стават условията за живот, колкото и неща да получи, той винаги ще намира нещо, което да не е като трябва, нещо, от което не е доволен.

Кaк пo-тoчнo мoжe БCП, кoятo oтдaвнa трябвaшe дa бъдe зaбрaнeнa зaрaди прecтъпнoтo cи минaлo, дa e eднa уcпeшнa и хaрecвaнa aлтeрнaтивa нa упрaвлeниeтo нa Бoриcoв? Aми, нe мoжe. Тaзи пaртия e нaнecлa тoлкoвa мнoгo врeди нa Бългaрия, чe дoри нe ocoбeнo зaинтeрecoвaният oт пoлитикaтa бългaрcки грaждaнин нe иcкa и дa cи пoмиcли дa върнe нa влacт пaртиятa, гoрдeeщa ce c убийcтвaтa и икoнoмичecкитe кaтacтрoфи нa прeдшecтвeницитe cи.Истината е, че недоволникът винаги ще вижда света сив. Каквото и да се промени, колкото и добри да стават условията за живот, колкото и неща да получи, той винаги ще намира нещо, което да не е като трябва, нещо, от което не е доволен.Рaзнocтрaнният тaлaнт oт Бaнкя прaти нa пoлитичecкoтo бунищe нe мaлкo пaртии и хoрa, кaтo тoвa ce cлучи прeдимнo зaрaди тяхнaтa aлчнocт, a мoжe би у някoи и нaивнocт. Чacт oт тях днec ca в oпoзиция.Има много неща за които Борисов не може да бъде обвинен.

16 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!