fbpx

Нови 7 професии, които коронавируса създаде

Блиц Новини

От канала 7- те Най във Vbox представят една интересна класация. По време на пандемията много хора за съжаление загубиха работните си места. Но пък няколко професии бяха създадени, пише Вести.

Вижте кои са те:

1. Производители на предпазни маски

Защитните маски се превърнаха в изключително ценна стока навсякъде по света по време на пандемията от коронавирус. Макар и голяма част от маските да идваха от Китай, всяка една държава бе принудена да произвежда свои, за да покрие нуждите на населението си. По информация на CNBC, търсенето на маски ще продължи, дори и след премахването на заповедта за задължителното им носене.

2. Хора, които мерят температурата

Хората, които измерват температурата на пътниците в летищата, клиентите на ресторантите или служителите в предприятията не съществуваха преди пандемията.

3. Експерти по поддръжката на платформи за осъществяване на дистанционни разговори

Насред пандемията от коронавирус платформи като Zoom и Skype станаха част от ежедневието на ученици и работещи хора.

„В момента има огромно търсене на хора, които могат да организират видеоконференции“, казва Джулия Полак от професионалната платформа ZipRecruiter.

4. Тестъри за COVID-19

Това са хората, които извършват бързите тестове в болниците, офисите и фабриките.

„Нуждата за тестъри ще стане още по-голяма, след като служителите се върнат на работните си места“, споделя Полак.

5. Експерти по проследяване на контакти

Това са специалистите, чиято длъжност е да се обаждат на хора, които са в рискови групи и/или са потенциално заразени.

6. Контрольори по спазването на карантината

Това са хората, които помагат на полицаите при контрола на спазването на карантината.

7. Лични асистенти

Това са хората, които помагат на възрастните хора, заболели от COVID-19. Тази професия се счита за рискова, тъй като застрашава здравето на самите служители.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!