fbpx

Превозвачи, екскурзоводи и туроператори в протестна готовност

Превозвачи, екскурзоводи и туроператори подготвят втори национален протест , който ще се проведе в София. Първоначално планираната дата е 15-и юни. Те очакват спешно да бъдат изготвени правила за работата им за предстоящия туристически сезон, както и финансова помощ, за да не фалират, съобщи БНР.

Недоволството сред бранша расте. От сдружението на превозвачите „Случаен превоз“ настояват за и среща с премиера Бойко Борисов.

Две седмици след протестите на превозвачи, които с автошествия преминаха по улиците на пет областни града в страната, проблемите в сектора остават нерешени.

За тези две седмици след първия протест диалогът с министерството на транспорта се възстанови, заяви председателят на Сдружението на превозвачите в Бургас Добромир Симов. Лошото е, че от разговорите с министър Росен Желязков няма реален резултат, подчерта той.

Според Евелина Пулева, собственик на туристическа агенция, браншът се чувства уязвим, защото българите са готови да пътуват, но никой не иска да стои с маска в автобус в продължение на 3-4 часа. Забавя се и изготвянето на указания за работата.

В протестна готовност са както превозвачи, така екскурзоводи и туроператори. Седем искания са посочили в изготвено от тях писмо. Те са за безвъзмездна финансова помощ, безлихвени заеми за оборотни средства, 800 лева безвъзмездна месечна финансова помощ за екскурзоводите за срок от една година, визови облекчения и правила за пътуване от и към трети страни, както и рекламна кампания за популяризиране на българския културен туризъм.

Предстои подготвянето на протестна декларация, която ще бъде изпратена до Министерския съвет и до премиера Бойко Борисов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!