fbpx

Хиляди предадоха капачки във Варна за да помогнат на родилни отделения

Блиц Новини

текст и снимки: Varnautre.bg

Хиляди варненци за пореден път се включиха в кампанията “Аз вярвам и помагам”, чието начало бе поставено точно в морския град. За пета поредна година на площада пред катедралния храм “Свето Успение Богородично” се стекоха граждани от всички възрасти, както е представители на различни институции и обществени учреждения, за да покажат своята съпричастност и да донесат събраните пластмасови капачки, след предаването на които се закупува болнична апаратура.

кампания1

Очакванията са и от това издание на кампанията да се съберат около 20 тона капачки.

кампания5

Проявата премина при спазване на всички противоепидемични мерки, а от община Варна съдействаха за осигуряване на обществения ред.

кампания2

Поставени бяха ограждения, които да осигуряват дистанция между чакащите, но благодарение експедитивната работа на доброволците, нямаше скупчване на хора, въпреки многото желаещи да се включат в кампанията.

кампания3

Благодарен съм на организаторите на инициативата, които не само подпомагат болничните заведения във Варна, но и съдействат за екологичното образование на подрастващите. Щастлив съм, че все повече хора се включват в кампанията, коментира пред Радио Варна кметът Иван Портних.

кампания4

Въпреки предупреждението, че през тази година няма да има забавления , за да се избягва скупчване на хора, много от родителите бяха довели и децата си, за да са съпричастни с инициативата. Снимките за спомен този път бяха пред сърце, пълно с капачки.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!