fbpx

Учителка намери на улицата 600 лв. и ги предаде в полицията

Блиц Новини

За по-малко от три седмици ръководството на РУ – Попово за трети пореден път прие свои съграждани, намерили изгубени на обществено място парични суми, и своевременно предали ги на полицията, за да бъдат установени собствениците им, и да си ги получат обратно. Това съобщиха от ОДМВР-Търговище, пише Актуално.

И докато предишните два пъти поканените в управлението, за да получат благодарност за доблестната си постъпка, бяха ученици, този път цветя от началника му гл. инсп. Ивелин Христов за хуманния си жест получи учителката в Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в гр. Попово Петя Цанева. На 1 юни малко след 16:00 часа тя се прибирала вкъщи по бул. „България“ в града – след приключване на матура, където била квестор. Изведнъж видяла разпилени по земята банкноти – 12 броя от по 50 лв., т.е. на обща стойност 600 лв.

Вдигнала ги от земята и веднага позвънила на съпруга си. Той дошъл и двамата заедно отишли в районното управление, където предали намерената сума. „Не сме и помисляли за някакъв друг вариант, освен да ги върнем – сподели на срещата тя. „Та това може би е месечната заплата на някого, или с парите някой е планирал да си купи лекарства, или нещо за децата си. Ние също сме родители и добре знаем, че не е лесно в днешно време да се отглеждат деца“. Петя е завършила история и има 20-годишен стаж като учител по обществени науки. Станала ѝ много приятно, когато ѝ се обадили собствениците на изгубената парична сума. Хората дошли в дома ѝ, за да ѝ благодарят.

И с още нещо се гордее Петя: „Двете момчета, които предадоха преди няколко дни в полицията изгубен мъжки калъф с документи, пари и разплащателни карти, са мои ученици. Преподавам на децата етика и морал, старая се да помогна за изграждане на ценностната им система, и считам, че личният пример също е много важен в това отношение“, каза още тя. Със сигурност Петя Цанева с благородния си жест е чудесен пример както за съгражданите и учениците си, така и за своите две деца – дъщеря студентка и син седмокласник.

„Да вярваме в съхраненото добро начало у хората!“, пожела тя на участниците в срещата. От името на ръководството на областната дирекция на МВР и на РУ – Попово началникът му гл. инсп. Ивелин Христов ѝ поднесе цветя с думите: Тези доблестни постъпки сами по себе си красноречиво говорят какви хора живеят в града и общината ни. И дано те са колкото се може повече.

А хейтъри в социалните мрежи, у които подобни доблестни прояви да предизвикват учудване и неразбиране, за съжаление винаги ще се намират“. На ръководството на ПГСС „Н. Пушкаров“ в гр. Попово е изпратено благодарствено писмо от ръководството на ОД МВР – Търговище.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!