fbpx

МТСП припомня условията за работа в чужбина

Блиц Новини

Информацията е публикувана на Фейсбук страницата на ведомството.

Работникът трябва да е писмено запознат с минималните условия на труд и заплащане в приемащата държава – минимално възнаграждение, продължителност на работната седмица, продължителност на работното време.

Можете да заминете в чужбина като насочен от фирма посредник, като преди заминаване трябва да проверите регистрацията на посредника в Агенцията по заетостта, да разполагате с подписан посреднически договор, да разполагате с подписан трудов договор с местния работодател с превод на български език, напомнят от МТСП. Хората трябва да се уверят, че в трудовия им договор са осигурени същите минимални условия на труд, установени в приемащата държава, в т. ч., че трудовото възнаграждение е не по-малко от определеното за конкретната работа в приемащата страна.

В случая на изпратен от предприятие, което осигурява временна работа (ПОВР), в предприятие ползвател, преди заминаване трябва да се провери регистрацията на ПОВР в Агенцията по заетостта, хората да разполагат с подписан трудов договор с ПОВР, да разполагат с подписан писмен акт за изпращане.

Трябва да се уверите, че в трудовия ви договор са осигурени същите минимални условия на труд, установени в приемащата държава, в т. ч., че трудовото ви възнаграждение е не по-малко от определеното за конкретната работа в приемащата страна, посочват от МТСП.

В случая на командирован от работодател в рамките на предоставяне на услуги, преди заминаване трябва: да разполагате с подписан трудов договор с работодателя, да разполагате с писмено споразумение за периода на командироване, да се уверите, че в писменото споразумение са осигурени същите минимални условия на труд, установени в приемащата държава, в т. ч., че трудовото ви възнаграждение е не по-малко от определеното за конкретната работа в приемащата страна.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!