fbpx

Германия спира работници от България и Румъния

Властите в германия решиха да забранят използването на временни работници в кланиците след бум за заразените там с коронавирус.

През последните седмици стотици заети в месопреработвателната индустрия в Германия и Франция дадоха положителни проби. Много от работниците пристигат от Румъния и България с полети, наети от местните фермери, предаде БНР.

Германското правителство прие предложение за забрана от догодина на участието на подизпълнители, предимно мигранти, в преработката на месо. При нарушение собствениците на кланици рискуват глоба от 30 хиляди евро.

През март европейските страни затвориха границите си заради коронавируса, но европейци, заети в селското стопанство, са сред малкото изключения.

Въпросът за лошите условия в цеховете за пакетиране на месо възникна след появата на клъстър на зараза в западния град Мюнстер. Повече от 100 заразени има и в две кланици във Франция.

Германският министър на труда Хубертус Хайл призна, че се чувства засрамен от условията на труд за българи и румънци.

Той научил за вътрешен дебат, „възникнал сред нашите партньори в България и Румъния и какво означава за Европа да се говорят подобни неща за Германия“. „Наша отговорност е работниците от всички части на Европа да имат еднаква защита и права като германските работници“, категоричен бе Хайл.

Ха ха ха ха ха (Наша отговорност е работниците от всички части на Европа да имат еднаква защита и права като германските работници“, категоричен бе Хайл.) Не бях се трогнал толкова през последните дни, насълзиха ми се очите чак – ШВАБИТЕ МИСЛЕЛИ ЗА ДРУГИТЕЕЕЕ пак ме избивааа ха ха ха ха ха…..

Ха ха ха ха ха (Наша отговорност е работниците от всички части на Европа да имат еднаква защита и права като германските работници“, категоричен бе Хайл.) Не бях се трогнал толкова през последните дни, насълзиха ми се очите чак – ШВАБИТЕ МИСЛЕЛИ ЗА ДРУГИТЕЕЕЕ пак ме избивааа ха ха ха ха ха…..

Много ясно ако е много хубаво ще си работят Германците.

Да,едната ми дъщеря и внучката ми ,са вече 21 година там.Преди 11 год.отиде и на другата ми дъщеря синът.Толкова са доволни,че неискат да се връщат в Б-я.Дъщеря ми и внучката , следваха там.
И учиха и работеха.

И аз мисля така че тук в България ни делят а във Германия си за платен и оценен и си равен с правата на немците а българските работодатели те мачкат и нищожно заплащане получаваш и няма закони защото 1 богат не са вкарали в затвора погазват законите като буклук борисов

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!