fbpx

Ето как Атанас отслабна със 70 кг за две години

„Виж болестта си от дъното на чинията”, казват китайците. Софиянецът Атанас Узунов го знае най-добре, от личен опит.

Преди две години той тежи близо 140 кг и има сериозни здравословни проблеми. Днес е със 70 кг по-лек. Отслабва, без да спортува активно, като се храни обилно. Ключът е в менюто от храни, богати на естествени мазнини, разказва Бтв.

Историята му е много популярна в социалните мрежи, но всеки носи отговорност за себе си и трябва сам да реши дали да следва подобен режим. Консултацията с лекар винаги е от полза.

В студиото на „Тази събота” Атанас разказва, че заради високото тегло е имал редица здравословни проблеми – високо кръвно налягане, бил е в преддиабетно и прединфарктно състояние и е приемал много лекарства.

Тогава решава да потърси помощ от специалисти в сферата на здравословното хранене и започва да чете много по въпроса.

Избира режим с храни, богати на естествени мазнини – месо, масло, както и плодове и зеленчуци, но изключва напълно преработени захари и богатите на въглехидрати храни, като хляба и другите тестени произведения.

Узунов препоръчва и да се прави и здравословно гладуване – при него поне веднъж в седмицата не трябва се консумира храна в продължение на до 24 часа.

За подобно отслабване важността на храната е 80%, а само 20% се падат на движението и спорта, посочва той.

 

Видео ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!