fbpx

Проф. Мира Кожухарова: Наложените хигиенни мерки да не се отменят

Блиц Новини

Снимка pixabay

„Неоправдано е да очакваме, че коронавирусът просто ще изчезне и данните от Южна Корея доказват това. Вирусите, които предизвикват респираторни инфекции, не изчезват изведнъж от само себе си, те не се и появяват изведнъж“. Това каза проф. Мира Кожухарова – епидемиолог, пред БНР.

По думите ѝ много вероятно е оттук нататък да се срещаме с този вирус редовно, както с другите респираторни вируси, които са повече от 200.

Проф. Кожухарова посочи, че хигиенните мерки, които са наложени сега заради пандемията, не трябва да бъдат отменяни никога.
„Епидемиолозите отдавна настояват за тях, те са изключително полезни и имат положително влияние за предпазване от всички заразни болести“, каза проф. Кожухарова.

Тя коментира, че хората трябва да се приспособят към коронавируса, което означава „и икономическият, и социалният живот да се приспособят“.

Проф. Мира Кожухарова заяви, че безсимптомното разпространяване на вируса го прави опасен и потаен, но уточни, че колкото повече безсимптомни случаи има, това е по-добре, защото означава, че това са хора, които изграждат имунитет, без да боледуват.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!