fbpx

На 13 май е родена попфолк певицата Кати

Катя Рангелова Михайлова, по-известна като Кати е родена на 13 май 1977 г. в Перник. Тя е бивша българска попфолк певица. Наричат я „Волната пеперуда на попфолка“ заради рефрен от най-популярната ѝ песен – „Пеперуда“.
Кариерата ѝ започва през 1999 г., когато подписва договор с музикална компания „Ара Аудио-видео“, която издава дебютния ѝ албум „Пеперуда“, носещ заглавието на едноименната песен.

През 2000 г. „Ара Аудио-видео“ и режисьорът Стилиян Иванов заснемат и издават биографичния филм „Кати – една сбъдната мечта“.

През 2001 г. певицата записва албума „Нон стоп“, в който е включен дуетът ѝ с DJ Теди Джорджо, песента е озаглавена „Няма шанс“. Клипираните в този албум песни са „Нон стоп“, „Забрави ме“ и „Нощ и ден“.

През 2002 г. на музикалния пазар излиза четвъртият албум на Кати, озаглавен „Две луни“.

След кратка творческа пауза през 2004 г. Кати промотира песента „Тъжни очи“.

През лятото на 2005 г. се появява последният ѝ албум „Мили момчета“, като хитове от него се открояват „Като лъскаво ферари“, „Сваляй дрехите“ и дуетът с албанския изпълнител Сабиани „Кажи обичам те“.

През 2006 г. Кати записва песните „Мисията невъзможна“/дует със Сабиани/, „Тръгна си“ и „Супер комбинация“.

На 13 септември 2006 г. певицата ражда дъщеря си Джулиана. Малко след това прекратява музикалната си кариера, като се отдава на семейството си и най-вече на отглеждането на дъщеря си.

Хитове на Кати са „Пеперуда“, „Най ми е добре“, „Сън“, „Нестандартни сме“, „Лунна нощ“, „На урок“ и др.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Сашо Кадиев се издъни жестоко пред годеницата си Ивелина Чоева

кадри bTV, Инстаграм/Александър Кадиев Сашо Кадиев буквално превзе студиото на „Преди обед” в четвъртък. Той нахлу в студиото, докато се коментираше „Ергенът” и буквално открадна шоуто. Емоцията да се върне в предаването, което е водил над 10 години, обаче му дойде в повече. Той допусна огромна грешка и провали много …

Hell's kitchen
Никол: Знаех си, че аз съм най-добрата

Изгонената от Хелс китчън Никол представя себе си със самочувствието, че е спечелила формата. Въпреки множеството издънки, които направи вътре, това не е повлияло на преценката й за самата нея. Знаех си, че аз съм най-добрата, каза за себе си тя, въпреки, че сама се опроверга като сподели, че няма …

Блиц Новини
Натали или Дара ще стане победител в Денсинг старс

Кадри БТВ Финалът в танцовото шоу Денсинг старс чука на вратата и наддаванията за двойката, която ще спечели този сезон започнаха. След ожесточена битка, на финал сили ще премерят Дара и Джими, Натали Трифонова и Димитър, д-р Неделя Щонова и Атанас, и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и Тодор …

error: Content is protected !!