fbpx

БФС отказа да върне 144 510 лева на държавата

Блиц Новини

От БФС отричат да имат нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на Евро 2015 и не приемат претенциите за възстановяване на сумата от 144 510 лева, пише Sportal.bg.

Това констатираха от централата в официална позиция.
Организацията отрича и за непризнат разход по „Програма за развитие на детския футбол“.
Вижте цялото изявление на БФС:

„БФС категорично заявява, че не приема твърденията за извършени нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на ЕВРО 2015 и претенциите за възстановяване на сумата от 144 510,99 лв.

Оспорваните действия по наемането на тренировъчния комплекс на ПСФК „Черноморец Бургас“ са следствие от изричните правила на УЕФА за избор на тренировъчна база (на разстояние между 15 и 30 минути с автобус от хотела на отборите в Поморие), а срокът на наема е съобразен както с изискванията за 24-часов достъп, така и с условията за предварителна подготовка и поддръжка на тревните покрития и терени според наложените от европейската футболна централа стандарти.

След края на ЕВРО 2015 пък базата е използвана за провеждане на благотворителен детски турнир, задължителен елемент „Наследство на състезанието“, изискван от УЕФА.

БФС също така не приема твърденията за непризнат разход по „Програма за развитие на детския футбол“ в размер 0,001298 процента от общите отпуснати от ММС средства и разполага с необходимите документи и протоколи, за да аргументира позицията си.

Българският футболен съюз още веднъж държи да подчертае, че в организацията се работи максимално прозрачно и коректно, а опитите за публични внушения за извършвани нарушения приемаме за безпочвени и целящи уронване престижа на съюза“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Tuesday, May 14: Zodiac should wear blue

Libra should wear blue. Here is the horoscope of the „Llama“ Aries Today, when you feel a surge of energy, use it to help others. Instead of throwing yourself into an exciting project or hobby, ask around and try to figure out who needs help around the house. An older …

Блиц Новини
Фънки: Винаги си казвам мнението, дори да не им харесва

Кадри Нова ТВ Както винаги дълбоко откровен Димитър Ковачев – Фънки разказа за семейството си и дъщеря си. Той говори с много любов за съпругата си, макар да имат дълъг семеен стаж. Разбираме се с жена ми, гледаме да не се виждаме често, така обясни той разковничето на разбирателството помежду …

Блиц Новини
Грандиозният финал на Капките под режисурата на Рафи Бохосян

Кадри Нова ТВ Тази вечер е грандиозният финал на забавното шоу „Като две капки вода“. Както знаем той ще се осъществи в „Зала София“ пред погледа на хиляди зрители, които изкупиха билетите буквално за часове. Залата ще е препълнена, а екипа усилено се подготвя за това събитие. Шеф на всичкото …

error: Content is protected !!