fbpx

Горанов призна: Имал съм срещи с Божков. Говорихме за реклама и данъците на хазарта

Блиц Новини

Финансовият министър Владислав Горанов заяви на пресконференция, че не разбира защо бизнесменът Васил Божков му иска оставката. Той заяви, че не разбира защо той трябва да носи отговорност за това, че служители на Божков и на комисията по хазарта не са прилагали правилно закона, което е довело до дълг към държавата от 700 млн. лева.

Горанов призна, че е имал срещи с Васил Божков, на които са обсъждани основно две теми – за рекламата в хазарта и за уеднаквяване на облагането на онлайн и наземния хазарт, за което е настоявал бизнесменът.

Министърът каза също, че той няма директен контрол върху комисията по хазарта. Той подчерта, че не е в правомощията му да налага запори, както твърди Божков. Горанов коментира също, че бизнесменът, който в момента е в Дубай, може да плати задълженията си към бюджета и така да изчисти обвиненията към него по тази линия. „Друг е въпросът, че към него има и други обвинения“, каза министърът.

В отговор на журналистически въпрос, финансовият министър Владислав Горанов заяви, че не е „министърът на Делян Пеевски“.

„Как пък разбрахте, че съм министърът на Пеевски?“, отговори Горанов и мина в контраатака спрямо репортера, който му зададе въпроса.

По въпроса кой на кого е, това може да се види по действията. Ако съм внасял предложения по отношение на вестниците и медиите, за които съм чувал, че Пеевски има интереси, можете да ме обвините, обясни Горанов. На въпрос дали се е срещал с Делян Пеевски, министърът отговори, че е имал среща пред 2010 година, за която всички знаят. „Вие също сте имали срещи с Пеевски, когато сте идвали в парламента“, обърна се министърът към автора на въпроса.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена: Не знаех къде се намирам!

Кадри БТВ Вече няколко дни най-обсъжданата тема в държавата е, как Алек Младенов заряза две дами на финала на „Ергенът“ и то чрез видеообръщение. Много хора се възмутиха от постъпката му, а най-потърпевши от това са двете дами Магдалена и Надежда. По никакъв начин не са очаквали точно този развой …

Блиц Новини
Според зрителите Софи и Тишо са победители в „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Още един сезон на романтичното риалити „Един за друг“ отиде в историята. Три месеца двойките участваха в какви ли не предизвикателства, но най-корави излязоха Михаела и Венци, които грабнаха голямата награда след оспорвана битка на финала. София и Тихомир и Елизабет и Йордан имаха абсолютно същите шансове …

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

error: Content is protected !!