fbpx

Бързите картофени палачинки ще ви изненадат още от първата хапка

Блиц Новини

източник: jenata.blitz.bg

Хапва ви се нещо по-различно, но нямате много време? Ако отговорът е „да“, тогава това ястие е идеалният вариант за вас!

Предлагаме ви да си приготвите едни вкусни картофени палачинки. Коричката им е неустоимо хрупкава, а вътре са много, много нежни. А най-важното – стават много бързо и са по възможностите и на начинаещ кулинар!

Просто и изключително апетитно блюдо, към което никой вкъщи няма да остане безразличен.

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тези уникални картофени палачинки: 

7-8 средни картофа (най-добре жълти)
2 яйца
1 суп. лъжица брашно

сол и черен пипер на вкус
сметана или сметанов сос

Начин на приготвяне: 

Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Оставете ги да престоят половин час в дълбока купа, след което ги изцедете внимателно през марля или кърпа.

Към тях добавете яйцата, брашното, солта и черния пипер и разбъркайте добре. Налейте олио в тигана и го сложете на котлона. Когато олиото загрее добре, разстелете внимателно палачинките. За една палачинка ви е нужна лъжица-лъжица и половина от сместа.

Запържете от двете страни за 4-5 минути на огън малко над средния. Готовата палачинка поставете върху кухненска хартия, за да оберете излишната мазнина.

След тигана слагаме палачинките върху хартиена кърпа, така че да абсорбира излишното масло.

Поръсете с пресен копър и сервирайте със сметана или любимия си сос. Да ви е сладко!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена: Не знаех къде се намирам!

Кадри БТВ Вече няколко дни най-обсъжданата тема в държавата е, как Алек Младенов заряза две дами на финала на „Ергенът“ и то чрез видеообръщение. Много хора се възмутиха от постъпката му, а най-потърпевши от това са двете дами Магдалена и Надежда. По никакъв начин не са очаквали точно този развой …

Блиц Новини
Според зрителите Софи и Тишо са победители в „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Още един сезон на романтичното риалити „Един за друг“ отиде в историята. Три месеца двойките участваха в какви ли не предизвикателства, но най-корави излязоха Михаела и Венци, които грабнаха голямата награда след оспорвана битка на финала. София и Тихомир и Елизабет и Йордан имаха абсолютно същите шансове …

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

error: Content is protected !!