fbpx

Валят жалби до омбудсмана срещу „Топлофикация София“

Блиц Новини

С близо 20% са скочили жалбите при омбудсмана за по-малко от седмица срещу „Топлофикация София“. Причината – високите сметки за топлинна енергия през март. Това заяви общественият защитник Диана Ковачева в ефира на NOVA.

„Потребителите се интересуват от това по какъв начин намаляването на цената на синьото гориво ще се отрази на средствата им. Определено това, което е надвзето назад във времето, трябва да бъде върнато на хората. Затова е необходимо да стане ясно колко пари ще бъдат възстановени на всеки потребител, кога ще се случи това и как потребителите ще го усетят“, каза още омбудсманът.

Ковачева заяви, че сметките за март не са реални, а прогнозни. „Никой не е влязъл в домовете на хората, за да отчете реалното потребление. Няма никакви доказателства, че в топлия март домакинствата са увеличили потреблението на парното. Това е необосновано“, категорична беше тя.

Ковачева коментира и казуса с частните детски градини. Тя направи предложение родителите да не плащат за услуга, която не получават. „Аргументът на градините, че те също трябва да се издържат, смятам, че никак не издържа на фона на родителите, които са вкъщи, за да гледат децата си“, смята общественият защитник.

Според омбудсмана изпитите за 4 и 10 клас трябва да бъдат отложени. Посочи обаче, че е необходимо да бъдат направени законодателни промени. Затова Ковачева се е обърнала към Народното събрание с препоръка изпитите да се отменят.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!