fbpx

Историята на мъж, търсещ работа, трогна хиляди за часове

Снимка на мъж с табела в ръка с надпис „Търся работа“ трогна хиляди и за броени часове обиколи социалните мрежи. Пътят от дома до улицата за него се оказал кратък. Божидар Димитров имал съпруга, деца и дом. След като се развел, оставил всичко за тях и започнал да гради нов живот. „Останах без работа, а после и без квартира. Повишиха цената на наема ми от от 250 на 380 лв. и така останах на улицата“, разказва той в репортаж на Нова ТВ.

15 дни рухнала сграда в София е негов дом. Макар да живее на открито, спретнатият му вид впечатлява. Опитал отново да е човек. Отишъл в социален дом и издържал само ден. „На обяд дават по един сандвич, вечерта – по един сандвич, а на сутринта глад и съветска музика. А и да стоя по цял ден без работа, няма да стане“, казва Димитров.

Затова написал „Търся си работа“ върху картон и излязъл на булеварда. Сред погледите на безразличните, среща този на Пламен. „Вчера, докато карах колело, видях човек с табела. Не се замислих, говорих по телeфона. Разпитах го, за да видя каква е историята му. Извадих от джоба си 5-10 лева, но той отказа категорично да ги вземе. Иска работа, не иска пари“, коментира Пламен Петков.

„Предложи ми – аз отказах. Не мога да взимам пари така, може да има и той нужда от тях. Просто не си заслужава“, казва Божидар Димитров.

Той обаче се съгласява Пламен да му направи снимка, която да публикува като обява за работа в социалните мрежи. За часове – стотици предлагат помощ. Така, от тази сутрин, Божидар вече има подслон, прехрана и така жадуваната работа. Предложила му я е Габриела. „Работата му е свързана с обща работа в градина. Портиерска работа е, лека работа. Трудно е да вземеш човек от улицата, но точно в това се изразява и доброто. Трябва да поемаме такива рискове, да вярваме, че хората са добри и да се опитаме да им помогнем с каквото можем“, категорична е тя.

И макар да нямал нищо до тази сутрин, Божидар също помагал на безмълвните си нови приятели. „Намерих си по контейнерите чипс, вода, кебапчета и кюфтета. Дадох на кучето. Храня и един таралеж, той е с много малки. Обичам животните“, разказва той.

Браво на Пламен че не е подминал.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!