fbpx

Обмислят да отпадне носенето на маски на открито

Блиц Новини

Тренировки и спортове на открито, плюс отпадане на маски на открито са следващите стъпки по отхлабване на мерките, които обсъждат от Националния оперативен щаб.

„Относно всички мерки, които се предлагат като разхлабване, много активно се обсъжда доста отдавна какъв да бъде ритъмът на разхлабване. В последните 2 седмици много неща се промениха. В следващите дни също ще бъдат направени съобщения. Правителството ще обяви начина, по който ще се отпускат мерките, ние даваме нашето становище при поискване. Върви се към постепенно освобождаване на мерките. Един от принципите, които се спазва, е ако се допуска някакво събиране на брой хора, то да бъде за спортовете, които са на открито, а постепенно после за всички останали дейности в затворени помещения. Активно обсъждаме тези неща“, уточни генерал Венцислав Мутафчийски, съобщава Дарик.

„На първо място това е ходенето в планините в парковете разширяване на контингента, който може да ги посещава, индивидуалните спортове, спортовете на открито и тренировките. Тези неща се говорят активно. Те ще бъдат обявени като дати от правителството“, допълни Мутафчийски.

„Сериозно мислим носенето на маски на открито да отпадне“. Те ще останат за близък контакт, ако ходим до магазина и в автобуса, каза д-р Кантарджиев. От думите му стана ясно, че щабът изчаква температурите да се покачат, за да облекчи тази мярка.

Доц. Ангел Кунчев пък обясни за възстановяването на профилактичните преглади: „Два дни забавихме заповедта, за да се съобразим с общопрактикуващите лекари. Решихме да разрешим профилактичните прегледи на лицата до 18 години, които имат имунизации и на по-късен етап това ще се случи и с възрастните. Искаме да подхождаме най-напред към тези, които най-много имат нужда от помощ като хората с хронични заболявания и след това да са профилактичните прегледи“, каза той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

Блиц Новини
Геро се стопи, показа елегантна фигура

Кадри Нова ТВ Драстична промяна се забелязва във външния вид на актьора и партньор на Димитър Рачков – Герасим Георгиев Геро. От известно време прави впечатление, че фигурата му се смалява и вече не е това мощно присъствие на сцената в сравнение с предишния сезон. На снощният лайв си свали …

error: Content is protected !!