fbpx

Мутафчийски: Когато хората излязат в парковете, нещата ще се влошат

Когато се разхлабват мерки трябва да се казва и какви ще са последиците, заяви на редовния сутрешен брифингфпредседателят на оперативния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, пише Дарик.

Той коментира, че аргументите на оперативния щаб срещу отхлабването на мерките са съвсем обективни:

„Ако първоначално България се движеше в едно плато, след това имаше един минипик в началото на април, последван от спад, то от Цветница насам ясно се наблюдава ръст на заболелите“, заяви той.

„Струпването на хора винаги води до повишаване на опасността от разпространение на коронавируса. Когато се разхлабват мерките, трябва да се казва какви ще са последиците. Когато хората излязат в парковете, нещата ще се влошат“, каза ген. Мутафчийски.

Той сравни ситуацията в България и Гърция. В нашата южна съседка, където имаше затваряне за едно денонощие, има 11 нови случая. В България, където имаме по-либерален режим на контактуване, имаме ръст.

Ген. Мутафчийски припомни изследване на Харвард, което дава прогноза как ще се живее в бъдеще с коронавирус – ще има пикове и спадове на болестта.

„Най-вероятно ще се наложи да живеем по този начин, докато не се намери надеждна ваксина и лекарство. Животът не може да спре. Всяко отхлабване на мерките ще доведе до увеличаване на болестта. Важно е правителствата да могат да дадат заден ход и да въведат ограничения, докато спадне отново болестта“, заяви той.

Според него, за момента няма заплаха за бюджета на НЗОК заради развитието на болестта и припомни, че щабът няма никакъв бюджет.

По отношение на лекуването на болни с хидроксихлорина и азитромицин, генерал Мутафчийски заяви, че тези медикаменти имат странични ефекти, особено изразени за сърдечния ритъм, което може да доведе до смърт. Болните, които се лекуват с тях, се наблюдават в болниците. Тези препарати не могат да се ползват в домашни условия. Ползите и вредите са 50 на 50.

„За хидроксихлорина още от прилагането в САЩ беше направен и модел за проучване и особено в прилагането му с азатрил. И двата медикамента имат странични ефекти, особено изразени за сърдечния ритъм. Това може да доведе до смърт. Затова те се прилагат в болнични условия. Те не могат да се ползват вкъщи“, уточни Мутафчийски.

До кога ще се съобразявате с тези недоносчета. По добре да съм мъртъв и щастлив отколкото жалък и мижитуркаш робот, къде е смисълът на живота като ще живеем в страх. До кога ще се подлагане на страха и омразата на няколко милиадерчета от който хората по целия свят ще тънат в страх..

Да тук в Германия умират по парковете и направо ги закопават на място!!!!!!! Въобще някой слуша ли го този издухания?!?!??!?!??

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!