fbpx

Находка! Подлез изникна под съборените бараки срещу училище „Димчо Дебелянов“

Снимка: Varna24.bg.

Истинска находка изникна при оглед на терена, където трябва да изникне новият кът за отдих до Юнашкият салон.

Оказа се, че под руините на съборените бараки „дреме“ подлез, изграден преди години, за да свързва зоната с двора на близкото училище „Димчо Дебелянов“, съобщава Varna24.bg.

Дали подземното съоръжение ще бъде приведено в използваем вид и пуснато за пресичане на учениците към зоната, където ще бъдат поставени пейки и цветя, не е ясно.

По информация на търговци, работещи в близост до терена, Община Варна е завела иск за 80 000 лв. срещу бившите собственици на търговски обекти за това, че не са премахнали сами изградена бетонна платформа. Те от своя страна пък заявили, че когато са купували обектите си са платили само за бараки, дограми и не са ставали реално собственици на тази платформа.

Припомняме, че неотдавна от Община Варна съобщиха, че на мястото на съборените търговски обекти ще бъде сътворена прекрасна зона за отдих.

Теренът с обща площ 913 кв. м включва пространството около Юнашкия салон, граничещо с улиците с бул. „Христо Ботев“, на запад с ул. „Бачо Киро“, на юг с ул. „Русе“.

Проектът предвижда изграждането на четири тераси, които са свързани помежду си чрез стъпала и рампи, зона за отдих, озеленяване и поставяне на паркова мебел. Ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания.

По източната граница на имота е предвидено озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на съседния имот. По северната и западната граница са предвидени кашпи с жив плет. Монтирани ще бъдат метални кошчета за боклук и осветителни тела

Някои варненци обаче изразиха мнение, че това не е най-подходящото място за релакс, като се има предвид непосредствената близост до натоварената и запрашена улица.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

Блиц Новини
Зрителите изригнаха: Ивет и д-р Щонова нямат място на финала в „Денсинг старс”

кадри bTV Голямо разочарование донесе последния епизод на „Денсинг старс”, след който от шоуто отпаднаха Папи Ханс и Ани и Валери Григоров и Дорина. Огромна част от аудиторията е несъгласна с резултата и обвинява bTV и продуцентите на шоуто, че са манипулирали вота. За съжаление, емоцията стига до такива нива, …

error: Content is protected !!