fbpx

Свобода срещу 100 000 лв. за майката на Кристиан, погубил журналиста Милен Цветков

Освободиха Десислава Пешева (Николова) от ареста. Тя е майка на Кристиан Николов, управлявал джипа, който се вряза в колата на журналиста Милен Цветков.

Тя излиза на свобода срещу 100 хил. лв., съобщиха от Софийска градска прокуратура. Обвинена е в съпричастност за смъртта на журналиста, за това, че е дала фирмения джип на сина си. Колата Audi Q7 е собственост на управляваното от нея търговско дружество, пише news.bg.

Десислава Пешева е обвинена по чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно – „На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози“.

Десислава Пешева беше задържана в понеделник. Тя се яви доброволно в полицията, за да даде показания.

Разпитвани са спътниците на дрогирания шофьор – приятелката му Симона и Георги Иванов, син на депутата Лъчезар Иванов, съгласно чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК – затаяване на истина.

Катастрофата, при която сина на обвиняемата се врязва с джипа си в автомобила на журналиста Милен Цветков, е станала около 18 часа в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен“ с бул. „Черни връх“ в София. Журналистът изчаквал в колата си Subaru Forester на червен светофар, когато в него се врязва с голяма скорост джипа на Кристиан.

Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!