fbpx

Разпространението на вируса в Европа започва да се стабилизира

Въпреки че редица страни продължават да регистрират нови случаи на COVID-19, разпространението на заразата в Европа започва да се стабилизира. И ако досега основна цел на властите беше да не се стигне до рязко увеличаване на случаите, все повече европейци очакват с надежда облекчаване на ограниченията, съобщава Нова ТВ.

Във Франция епидемията от коронавируса остава на доста високо ниво, със 761 смъртни случаи през последното денонощие. И въпреки че общият брой на починалите наближава 19 000, френските власти виждат положителните признаци. За трети пореден ден намалява броят на приеманите в болници хора, както и на тези в реанимация.

Италия продължава да е страната с най-много смъртни случаи в Европа – близо 23 000. Починалите за последното денонощие са 575. Сега действащите ограничителни мерки са в сила до 3 май, но на този етап властите не предвиждат някакво по-сериозно облекчаване или отваряне на училищата. Все пак има и положителни новини – Италия обяви, че броят на оздравелите от COVID-19 в рамките на денонощие е бил 2563. Това е рекорд от началото на пандемията в страната. И ако доскоро борбата беше да се ограничи броят на заразените и на смъртните случаи, все повече италианци водят битка за оцеляване заради пълната карантина. Седем седмици след въвеждането на пълна карантина в Италия, расте броят на хората, които разчитат на благотворителност, за да се нахранят.

 

В Германия властите обявиха в петък, че епидемията от новия коронавирус в страната вече е под контрол. Днешните данни обаче показват, че за четвърти пореден ден има скок на новите инфекции. Потвърдените случаи на коронавирус в Германия са се увеличили с 3609 до общо близо 137 500. Властите в Берлин насочват усилия в спасяването на германската икономика.

„Германската икономика се намира в много по-сериозна ситуация от всичко, което сме преживявали в следвоенния период. Положението ще бъде вероятно по-тежко от това, което видяхме по време на банковата и борсовата криза. Трябва да направим така, че не само много компании да не претърпят сериозни загуби, но и да не се опасяват за съществуването си”, заяви Петер Алтмаейр, министър на икономиката на Германия.

Все повече анализатори предупреждават за опасностите от прибързаното смекчаване на социалното дистанциране и други рестрикции в борбата с новия коронавирус.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!