fbpx

Гл. секретар на МВР: Бъдете дисциплинирани по празниците, не изпробвайте силите на полицията

По време на предстоящите празници, които ще преминат в условията на извънредно положение и ограничителни мерки заради пандемията от коронавирус, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов призова гражданите да бъдат дисциплинирани и да не опитват да изпробват доколко органите на МВР са в състояние да контролират всеки:

„МВР има за цел да помогне, да защити живота и здравето на българските граждани, да контролира и помага за спазването на противоепидемичните мерки, а не е целта да преследва нарушителите, да налага санкции. Това е много важно да се уточни.

Ние сме от една страна, гледаме в една посока. Затова искам да призова всички български граждани да бъдат съпричастни с нашите призиви, да бъдат дисциплинирани, да ги спазват, да не пробват нашите реакции, за да видят доколко ще се справяме с контролирането на тези мерки.

Естествено, ние ще бъдем там, където има нужда от нас – в цялата страна. Знаете, че със заповед на министъра на вътрешните работи са спрени отпуските и почивките на целия полицейски състав от областните дирекции и главните дирекции“, заяви той, цитиран от БНР.

Ще има присъствие във всички населени места, където е необходимо, във всички православни храмове, които не са никак малко  – по наша информация, без да съм категоричен в броя, те са около 4 хиляди на територията на страната, обясни главният комисар Ивайло Иванов и призова:

Спазвайте мерките, които са разписани, изпълнявайте разпорежданията на контролните лица, бъдете дисциплинирани!

Животът и здравето са ваши, но вие трябва да бъдете отговорни и към околните, към вашите близки, към вашите приятели, към вашите познати“.

Главен комисар Иванов благодари на гражданите и на Светия синод на Българската православна църква:

„Благодаря на патриарха и Светия синод, че се съобразиха с мнението на правителството и на препоръките на Националния оперативен щаб, защото в навечерието на тези светли християнски празници  – Цветница и Великден, за нас –  служителите на МВР, които трябва да изпълняваме и да контролираме мерките, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването, щеше да е много трудно, ако нямаше това разбиране. Това е много важно –  струпването на хора в православните храмове да бъде съобразно тези изисквания, които са разпоредени“.

В брифинга на професионалното ръководство на МВР заедно с главния секретар Ивайло Иванов  участваха  и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен Комисар Христо Терзийски, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и началникът на отдел „Пътна полиция“ в националната полиция комисар Звезделин Колев.

Ще им контролиран достъп до храмовете

Правят се срещи с местните митрополии къде ще са литургиите, движението на хората около храмовете ще еднопосочно, призивът е те са да с предпазни лични средства, а в храмовете ще се допускат само хора, които не създават риск от зараза. И призивът на главния секретар на МВР наистина е вярващите хора да се помолят пред иконите в домовете си.

И директорът на СДВР старши комисар Хаджиев каза, че ще има засилено полицейско присъствие в районите на храмовете в София – те са около 101, като ще се следи за отстояние на гражданите. Отправен е призив за търпение и полицаите са инструктирани да пазят самоконтрол.

КПП-тата ще продължат да действат, като този начин се цели да се избегне безцелно движение на хора по време на празниците.

Откакто е въведено извънредното положение  у нас няма увеличение на престъпността. Напротив  – отчита се чувствително намаление по всички линии  –  и кражби на коли, и грабежи. Тъй като се ограничава и движението на криминалния контингент, внимателно следи ситуацията по КПП-тата. Всички  подадени сигнали за грабежи са разкрити, обясниха още от МВР.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!