fbpx

Вицепремиерът Дончев към президента: Нека всички се смирим и да си гледаме работата

„Когато двама се карат, виновен е по-умният.“ Така коментира изявлението на президента по-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев.

Речта на Радев, който по време на посещението в УМБАЛСМ „Пирогов“ прогнозира гладни бунтове, ако ограничителните мерки продължат, стана повод за извънреден брифинг, на който ген. Мутафчийски и гл. комисар Николай Николов отчетоха свършеното в условията криза до момента, информира offnews.bg.

Целта на днешния брифинг е да дадем яснота за снабдяване на болниците със защитни облекла, медикаменти и други продукти, каза в началото на брифинга вицепремиерът Томислав Дончев.

„Моля да не се бърка с раздаването на мартеници сложната логистична задача за снабдяването на болниците с предпазни средства. Ако тук има ограничения, те не са парични, а са свързани с липсата на някои артикули на световните пазари“, каза той.

Достатъчно показателно е, че част от държавите вече разчитат на нашето производство, подчерта вицепремиерът.

Имаме заявки за дарения от компании и посолства. Безспорен факт е, че тази криза вади най-доброто от обществото, съобщи вицепремиерът.

Ще се опитаме да стигнем до всеки. Осигуряването на храна е най-приоритетната нужда, обясни в отговор на журналистически въпрос Дончев.

Най-важният въпрос относно идващите празници е да се избегне струпването на хора в и около храмовете. Контролът на ситуацията е грижа на полицията и местните власти, които могат да мобилизират и доброволци, обясни вицепремиерът.

Единственият персонален призив, който ще си позволя към г-н президента, е да следва собствения си призив и нека всички се смирим и да си гледаме работата, защото обществото ни има нужда точно от това, подчерта Дончев. Да завършим с Гьоте – „Когато двама се карат, виновен е по-умният“, допълни още той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

error: Content is protected !!