fbpx

Кризата не подминава и строителния бранш, много от малките фирми са спрели

Взети са сериозни мерки за безопасност на работниците.

Работа на открито, с по-голяма дистанция. На строителните обекти са взети са всички мерки за безопасност, ритъмът е променен. Офисните дейности се извършват дистанционно, но при строителството няма как. БНТ представя картината от първа ръка.

Инж.Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ:Водим голяма борба да не се събират много хора. Все пак обектите са достатъчно големи и възможността да се разделят групите, да идват в различни дни.

Не повече от двама работници влизат в съблекалнята. На терен задължително са с маски и ръкавици.

Петко Фърцов – технически ръководител: Сутрин всички, които са на работа подписват декларация, че нямат никакви симптоми – нямат температура, не са били контактни със заразени, не са пътували извън страната. Екипите идват по различно време, разделили сме ги през 30 минути.

Инж.Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ: В нашия бранш работят около 5500 фирми и наистина има такива, особено най-малките, наистина са прели поради редица причини.

Поне едно десетина процента от тези фирми вече не работят. по-малките, а те са преобладаващи в нашия бранш – те са 80 % от тези 5500 фирми.

Браншът произвежда около 18 милиарда, имаше план за тази година да произведе, наистина ще има рецесия. Само тези месец и половина два, дано да са само два, няма да може да работим с пълни усилия и гарантирано ще има спад в строителната продукция.

Ускоряване на работния процес след падане на карантината е мярка номер едно за минимализиране на загубите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!