fbpx

Галъп: Доходите на 1/3 от българите са намалели след въвеждане на извънредното положение

Повече от 1/3 от анкетираните в сондаж на „Галъп интернешънъл“ българи декларират, че след въвеждането на извънредно положение доходите им са намалели. Други близо 1/4 живеят с чувството, че съвсем скоро предстои доходите им да намалеят. Това е втора анкета по отношение на коронавируса и предприетите мерки. Тя е проведена сред 850 души на 30 и 31 март, съобщава www.economy.bg.

Новите данни сочат, че 6% от работещите (удвояване за две седмици) заявяват, че вече са загубили работа и още 10% казват, че това е непосредствената им перспектива. Мнозинство от 70% от работещите не смятат, че работното им място е застрашено.

Активните в икономически план възрасти са и тези, които в най-сериозна степен споделят тревожни оценки и перспективи за доходите си.

2/3 от българите продължават да смятат, че мерките, които властта взема, са достатъчни. Леко нараства спрямо предходната седмица делът на тези, които смятат мерките за прекалени (сега са 20%) и слабо намалява делът на считащите, че мерките са недостатъчни (12%). Самите мерки са „неприятни, но поносими“ за 82% от българските граждани. Други 15% казват, че те са „вече непоносими“. Сред активното население тези числа са съответно 80% и 17%.

По главния индикатор на проучването: дали хората пребивават в: (1) панически страх – 24%, (2) тревога – 60% или (3) реагират спокойно – 13%, а останалите се затрудняват да отговорят, няма значима промяна.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Нападнаха „Бригада Нов дом” заради детски играчки

кадри bTV За епизода, в който „Бригада Нов дом” помогна на майката с тежка диагноза Благовеста и дъщеря ѝ Християна, предаването получи много висока оценка от зрителите. Не са малко обаче хората, които са озадачени и доста подразнени от един конкретен детайл от ремонта. След като започнаха да разчистват жилището …

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

error: Content is protected !!