fbpx

Продължава раздаването на безплатни маски в Бургас

Блиц Новини

В Бургас продължава кампанията за раздаването на безплатни маски в хранителните магазини. Инициативата е част от мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус в региона, съобщават от общината, цитирани от news.bg.

Кампанията стартира в началото на тази седмица като идеята е тя да се изпълнява от големите към малките търговски обекти. Раздаването на маските се извършва от 08:30 до 10:30 часа, когато с приоритет магазините посещават възрастните хора.

Маските са осигурени от Община Бургас по разпореждане на кмета Димитър Николов и се предоставят на тези, които не са успели да си осигурят към този момент.

Първоначално за обезпечаването на кампанията са били осигурени 5 000 маски, като в първия ден са били раздадени 2 100, а днес още 1 200 броя.
Заради ограниченото количество на маски кампанията не може да обхване всички търговски обекти едновременно, затова раздаването се извършва на етапи в зависимост от наличните количества.

В момента продължава шиенето на още предпазни маски за продължаването на кампанията. С дейността по тяхното разпространение в търговските обекти са ангажирани близо 20 доброволци.

От днес започва и мащабна дезинфекция на всички църковни храмове в Бургас. Първите три, които вече се обработват са Катедралният храм „Св. Св. Кирил и Методий“, църквата „Свети Иван Рилски“ и „Света Богородица“. След тях ще бъдат дезинфекцирани и останалите храмове в комплексите и кварталите на града.
Обработвани ще бъдат както пространствата пред самите храмове, където се струпват най-много хора, така и всички вътрешни пространства и предмети.

Освен цялостното третиране на храмовете, на служителите в тях ще бъдат раздадени дезинфектанти, с които ще се обработват и в следващите дни повърхностите, които най-често се докосват – икони, свещници, места за сядане, олтар и други.

Преди настъпването на големите християнски празници Цветница /12-ти април/ и Великден /19 април/ отново ще бъдат цялостно дезинфекцирани всички храмове в Бургас.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!