fbpx

Борисов за нарушителите на мерките: Това не е игра на криеница с управляващите

„Видяхте тонове боклук, ще трябва да помолите тираджиите, няма да им чистим. Благодаря и на тези, които почистиха. Има ясни инструкции към тираджиите къде да си оставят боклуците, след тях и дезинфекзираме“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той се срещна с турски представител на границата с южната ни съседка, който увери премиерът, че тировете ще преминават през границата, пише Нова ТВ.

„Зеленият коридор за камионите трябва да стои отворен. Мислим и за европейските, но да помислим първо за българските тираджии“, категоричен бе премиерът.

От турска страна обявиха, че всеки ден през границата преминават стотици камиони.

„Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Да са уверени, че преминаването е сигурно. Дай боже тази пандемия да мине скоро“, пожела си Борисов.

„Проблемът е решен.То няма проблем с преминаването, просто превозвачите искаха да си кажат какво има като единичен проблем. Аз отговарям за българските камиони. Има вариант стоките от Европа да се претоварват на български камиони и да преминават. Питали са специално президента Ердоган, за да дойдат тук. Тази практика работи вече“, каза още премиерът.

„Хората вече са много дисциплинирани, проблемът е, когато е събота и неделя и е хубаво времето. Крият се от някого и искат да излизат навън. Затова мерките си важат, дано не се налага повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница. Този, който победи и надхитри, после може да зарази близките си. Това не е игра с управляващите, полицията, за да кажеш аз успях да ги надхитря, минах през полицията. Ако искаме затегнат контрол, КПП-тата трябва да изглеждат така, но ние не искаме. Ние работим за това, хората да ходят на работа, да изкарват пари. Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен е Борисов.

Министър Маринов обясни, че глобите на нарушителите ще се събират по досегашния установен ред.

Не ми пускайте абсолютно никакви реклами .Не ме интересуват и не мога да прочета нищо от реклами.Досаждат ми достатъчно.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!