fbpx

Проговори кметът с подкупа от 150 лева, парите били за…

Проговори кметът на карловското село Войнягово, който беше арестуван с подкуп от 150 лева. Парите, които поискал, не били за лична облага, както твърди прокуратурата. 25-годишният Тодор Танковски твърди, че обвиненията срещу него са скалъпени и че е жертва на постановка, за да бъде отстранен, пише „Факти.бг“.

„Казах ви какво щеше да се случи с тези пари. Нито са ми били за лична облага, нито с тези пари ще забогатея, нито ще обеднея. Не мисля, че за 150 лева ще си вкарвам някакъв такъв кошмар. Ще се покаже нали кой е крив, кой е прав”, каза той пред Нова телевизия.

Кметът признава, че е поискал от въпросния търговец 150 лева, но отрича сумата да е била за подкуп. Парите били за спонсорство. Често се обръщал за помощ към бизнесмени, защото бюджетът на кметството недостигал, а въпросните пари щели да отидат за изграждането на спортна площадка.

„Тези средства трябваше да са предназначени за изграждането на успоредка и лост, спортни съоръжения, но и без тях пак ще ги направим”, каза Танковски. Той подчертава, че само веднъж е виждал търговеца, когото полицията разследва за незаконен добив на инертни материали от река Стряма.

„Съобщавали са ми за него, както и за въпросното отнемане на инертни материали, но само са ми казвали, че са го виждали. Не го познавам лично”, категоричен бе той.

На въпрос дали е получил парите с уговорката да прикрива търговеца, кметът отговори: „Също не искам да коментирам това. На такава длъжност съм, на която не мога да участвам в такива сделки за прикриване на някой, защото не мисля, че е редно.”

В селото вече тече петиция и се събира подписка в защита на кмета. Срещу него е повдигнато обвинение за лично укривателство с цел имотна облага. Заплашват го до 5-години затвор, ако бъде признат за виновен. „Спокоен съм, чист съм пред съвестта си. Продължавам напред да работя с пълни сили. Хората това очакват от мен”, каза той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!