fbpx

ВиК призовава варненци: Отчети водата сам, провери сметката online

“ВиК – Варна“ ООД излезе с призив към своите клиенти, който гласи: “#стойсивкъщи, отчети водата, провери сметката online, плати навреме”.

В момента най-важно е здравето и живота на всеки човек и екипът на най-голямото водоснабдително дружество в Североизточна България напомня на своите абонати да спазват препоръките на оперативния кризисен щаб, свързани с предпазването от заразяване с COVID-19.

В същото време икономическият живот и особено секторите, които се грижат за доставянето на основни стоки и услуги на населението, сред които са хранителните продукти, електричеството и водата, не могат да спрат да работят, пише varnautre.bg.

Като първа стъпка, за да се гарантира безопасността – както на абонатите на “ВиК – Варна“ ООД, така и на служителите си, със заповед на управителя на дружеството до второ нареждане е спрян обходът на инкасатори по домовете за визуално отчитане на водомерите. От години абонатите на дружеството имат възможност да самоотчитат изразходваната вода по графика, посочван от инкасаторите, в синхрон с възможностите, дадени от чл. 23, ал.3 и ал.4 от Общите условия за предоставяне на ВиК-услуги от ВиК-оператора.

Възможните варианти, които позволяват на абонатите да подават показанията на водомерите си към оператора, без да напускат дома си, са: по телефона, чрез сайта на дружеството, чрез Viber и други мобилни приложения, както и чрез SMS. На тези, които не направят това в рамките на месечния график, за плащане им се начислява количество вода, което се определя по реда на чл.35, ал.2 от Наредба №4 – на база средно месечна консумация от предходен период.

Освен че могат дистанционно да направят самоотчет на изразходваната вода, абонатите на дружеството могат да проверят и сметките си от домашния компютър през сайта на дружеството. За да няма затрупване с неплатени сметки, за тези, които стриктно се придържат към препоръките за ненапускане на дома по време на извънредното положение, сметката за вода може да погаси и online чрез сайта на дружеството www.vikvarna.com , който дава опции за плащане през ePay и trans.card.

Абонатите на дружеството, които имат електронно или мобилно банкиране, могат да се погрижат и за възрастните си близки и да платят своите и техните сметки за вода директно по сметка на дружеството:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG24 CECB 9790 1006 1242 00

Като основание за паричния превод се посочват абонатен номер за физическите лица и номер на платец – за юридическите.

Тези, които си позволяват кратко излизане за покупки, могат да се отбият до най-близкия клон на “Български пощи“, в които се спазват всички изисквания за дезинфекция и обслужване на клиенти по време на извънредно положение. Работи и паричният салон в централното управление на “ВиК – Варна“ ООД на ул. “Прилеп“ №33. Сметката може да се плати и в паричните салони на “Изипей“ и “Фастпей“.

От дружеството напомнят, че задължение на абонатите е да заплащат вече получената от дружеството услуга в срок.”

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

Блиц Новини
И Чоткин се сдоби с жена от Хелс китчън

Един от претендентите за голямата награда от 100 000 лв в Хелс китчън Чоткин бе приятно изненадан от шеф Ангелов с подарък среща с близки хора.   В състезанието наградата между участниците беше среща с някой, с когото много искат да се видят. Именно той победи конкуренцията с рибай, който …

error: Content is protected !!